10 redenen om niet te kiezen voor Chiropractie:

Op zoek naar een excuus om niet naar de chiropractor te hoeven? Bij deze 10 ludieke redenen waarom je niet zou kiezen voor chiropractie:

1. Je hebt geen ruggengraat. Als je geboren bent zonder ruggengraat, hoef je je ook niet druk te maken over de stand en slijtage van de ruggengraat of niet soms?
2. Als je het niet kan zien, zal het ook wel in orde zijn! Huid, ogen, haar, tanden, … deze voorwaarts gerichte lichaamsdelen zijn belangrijk omdat iedereen ze kan zien. Als een gezonde wervelkolom echt zo belangrijk zou zijn, zou het niet helemaal achter in je lichaam zitten.
3. Het is geweldig om medicatie te gebruiken.Risico’s nemen maakt je leven veel leuker! Duizeligheid, hoofdpijn, epileptische aanvallen, een droge mond, diarree, constipatie, vroegtijdig overlijden… Wat is er niet leuker dan bijwerkingen?
4. Je verzekering betaalt er niet voor. Geld is belangrijker dan je gezondheid… net als Netflix, sigaretten de nieuwste telefoon en geldverslindende hobby’s …. Als je verzekering er niet voor betaalt zal het wel niet belangrijk zijn.
5. Ze schrijven geen medicatie voor. Waarom zou je naar een dokter gaan die niet denkt dat je nog een recept nodig hebt? (zie #3)
6. Ze denken dat levensstijl ‘stress’ je ziek kan maken. Het lijkt er op dat ze niet op de hoogte zijn van slechte genen. Iedereen weet toch dat je alleen maar ziek wordt omdat bepaalde ziekten in de familie voorkomen?
7. Ze verwachten dat je hun adviezen thuis opvolgt. Ze willen dat je de tijd neemt om te rusten, bewegen en andere oefeningen te doen. Daarnaast denken ze dat je je voedingspatroon moet aanpassen om gezonder te worden. Het is duidelijk dat ze geen idee hebben hoe druk je bent…
8. Chiropractoren denken dat je lichaam zelfherstellend en zelfregulerend is. Iedereen weet toch dat de pleister de enige manier is om je wond te laten genezen. Daarnaast is het nodig om iedere griep en andere ziekte te verhelpen met vaccinaties, antibiotica of medicijnen!
9. Iedereen kan zich chiropractor noemen.Klopt, chiropractie is geen beschermd beroep. Toch worden alleen chiropractoren aangesloten bij een erkende beroepsvereniging (deels) vergoed door je aanvullende verzekering, aangezien ze een 5-jarige universitaire voltijds studie hebben gevolgd aan een universiteit in het buitenland.
10. Chiropractoren denken dat ze alles kunnen ‘zien’ met hun handen. Slechtzienden kunnen getraind worden om braille te lezen, door hun gedegen opleiding menen chiropractoren opgeleid te zijn om met hun handen blokkade’s aan de wervelkolom op te kunnen sporen en te corrigeren. Gek toch?

Mocht je ondanks bovenstaande redenen nog een afspraak willen maken in onze praktijk is het fijn dat we je kunnen verzekeren dat Chiropractie4Life al jaren in de beste diagnostische technieken investeert. Zo hebben we onlangs, naast onze Posturescreen houdingsanalyse en Myovision zenuwfunctiescan ook geïnvesteerd in de revolutionaire IDXA total body scan om de stand en status van de wervelkolom te kunnen evalueren en je nog beter te kunnen helpen!