3 voedingstips om je immuunsysteem een boost te geven

3 voedingstips om je immuunsysteem een boost te geven

Door de snelle maatschappij van tegenwoordig worden we geconfronteerd met allerlei soorten stress die een slechte invloed hebben op ons immuunsysteem. Chiropractoren zijn bijzonder geïnteresseerd in het verminderen van stressfactoren van cliënten om ze te helpen gezonder en gebalanceerd te leven. Laten we eens kijken welke drie voedingsadviezen helpen het immuunsysteem een boost te geven.

Het immuunsysteem van een elk mens werkt het best wanneer wervelsubluxaties, ook wel blokkades genoemd, gecorrigeerd worden (deze verstoren de zenuwcommunicatie, dit is nooit bevorderlijk voor de immuunfunctie). Je kunt echter je dieet niet negeren. Door beide tegelijkertijd aan te pakken is het immuunsysteem beter in staat om dreigingen van buiten het lichaam af te weren.

Voedingsadvies #1 – Voldoende vitamine D

Vitamine D zorgt ervoor dat het lichaam calcium beter kan opnemen, wat nodig is voor sterkere botten en tanden. Mensen die te weinig vitamine D binnenkrijgen ontwikkelen zachte, dunne en broze botten. Deze aandoening noemt men bij volwassenen osteomalacie, bij kinderen heet het rachitis of de Engelse ziekte.

Maar wist je ook dat het bescherming bied aan een breed scala aan kwalen en chronische ziekten zoals bijvoorbeeld kanker? Daarnaast bevorderd het de natuurlijke weerstand tegen bacteriële infecties als tuberculose en ondersteunt het de productie van antimicrobiële peptiden welke nodig zijn om het immuunsysteem te stimuleren.

Omdat de situatie voor iedere patiënt anders is kun je het beste met je chiropractor overleggen hoeveel vitamine D je nodig hebt voor een optimale gezondheid.

Voedingsadvies #2 – Groenten!

In culinaire termen zijn groenten eetbare planten of delen van planten, die bedoeld zijn om te koken of rauw op te eten. Om snel te weten welke voeding onder de groep groenten valt kun je op ChooseMyPlate.gov kijken.

Groenten als bloemkool, kool, broccoli en spruitjes produceren stoffen die erom bekend staan dat ze de groei van kankercellen kunnen remmen en het immuunsysteem stimuleren. Een slimme manier om voldoende groenten binnen te krijgen is door “juicing” het maken van sap van rauwe groenten in een sapcentrifuge of blender. Bekijk de volgende tips voor het “juicen” van groenten.

Voedingsadvies #3 – vermijd alcohol

De meeste chiropractie cliënten zijn bewust met hun gezondheid bezig. Maar voor cliënten die net beginnen kan dit nieuw zijn, de maatschappij van tegenwoordig richt zich voornamelijk op het bestrijden van ziekten/symptomen in plaats van ze te voorkomen door goede gezondheidszorg. Desondanks is het volgen van een gezond voedingspatroon essentieel voor een sterk immuunsysteem. Het gebruik van alcohol verminderen of zelfs helemaal vermijden is een goed begin

Waarom? Onderzoek wijst uit dat een overdaad aan alcohol je immuunsysteem kan aantasten. Dat zorgt er op zijn beurt voor dat je gevoeliger bent voor ziekten als de griep, longontsteking, tuberculose en vele andere overdraagbare ziekten.

Gebruik van alcohol is daarnaast gelinkt aan kanker. Hoewel het consumeren van alcohol voor velen gebruikelijk is, is het belangrijk om te weten dat alcohol je lichaam kan vergiftigen en essentiële vitamines en mineralen afbreekt. Ook kan het je slaapcyclus verstoren, waardoor je immuunsysteem ook vaak minder goed functioneert. Het niet consumeren van alcohol resulteert daarom in een super sterk immuunsysteem.

Voor wie nog niet overtuigd is van de slechte invloed van alcohol op je gezondheid . Bekijk de website van the National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism eens voor meer feiten en cijfers over alcohol

Voor nog meer voedingsadvies dat je kan helpen je immuunsysteem sterk en gezond te houden kun je terecht bij je chiropractor. Voor wie nog nooit bij een chiropractor is geweest, bel ons gerust. We kunnen je helpen een gezondere levensstijl te ontwikkelen met veilige en effectieve chiropractische zorg!

Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd door Blogging Chiros LLC voor zijn Doctor Chiropractor leden en mag op geen enkele manier worden gekopieerd of gedupliceerd, ook niet door afdrukken of op elektronische wijze, niet tegen betaling maar ook niet gratis, zonder de voorafgaandelijke schriftelijke toelating van Blogging Chiros, LLC.