5 tips om gezond de decembermaand door te komen.

Voor velen is de decembermaand een drukke maand, waarbij de agenda boordevol staat met zakelijke en sociale verplichtingen. Aan de ene kant leuk natuurlijk, al die feestjes.
Toch hoor ik vaak van cliënten dat er ook een keerzijde aan deze bezigheden hangt… Vandaar dat ik kort wat praktische tips heb geschreven zodat je de decembermaand zo gezond mogelijk doorkomt… Laten we snel beginnen.

1. Zorg voor een gezond voedingspatroon:
Om je niet schuldig te voelen dat je je tijdens de maaltijden eens lekker te buiten gaat is het belangrijk dat je er over het geheel genomen een gezond voedingspatroon op na houdt, waarbij de nadruk ligt op verse groenten en in mindere mate op fruit, en gezonde eiwitten en vetten. Als het grootste deel van je maaltijden gezond is, hoef je je namelijk niet zo’n zorgen te maken of die een of twee minder gezonde maaltijden.

2. Drink voldoende water.
Het is belangrijk om voldoende water te drinken, eventueel met een scheutje vers geperst citroensap, zodat je je gifstoffen goed kan afvoeren en je zo snel mogelijk die ongezonde maaltijd weer te boven komt.

3. Verplichtingen?
Vaak hoor je dat mensen zich verplicht voelen om aan bepaalde activiteiten deel te nemen, toch wil ik dit in een ander perspectief plaatsen… Denk er eens aan wanneer je dit niet meer zou kunnen doen doordat je zelf bijvoorbeeld je gezondheid verloren hebt of andere mensen er niet meer zouden zijn. Je mag dus aan deze activiteiten deelnemen, wees er dus ook dankbaar voor dat dit kan en probeer er het beste van te maken!

4. Blijf lekker in beweging.
Natuurlijk moet je niet vergeten te blijven bewegen, dit helpt je spijsvertering en vetverbranding in gang te blijven, daarnaast houdt het je spieren actief waardoor deze je wervelkolom goed kunnen blijven stabiliseren, waarmee je blessures helpt voorkomen. Houdt dus zo veel mogelijk je sportritme vast, heb je een keer teveel gegeten? Maak dan eens een lekker lange wandeling met je familie of geliefden in de natuur!

5. Zorg goed voor je wervelkolom!
Het spreekt voor zich dat het belangrijk dat de belangrijkste delen van je lichaam, je wervelkolom en zenuwstelsel goed moet functioneren om de decembermaanden zo goed mogelijk door te komen. Naast dat wervelsubluxaties in de wervelkolom pijnklachten kunnen veroorzaken, kunnen deze ook verstoorde aansturing naar je spijsverteringsorganen of je immuunsysteem veroorzaken, waardoor, bijvoorbeeld, je maag-darm systeem je maaltijd niet optimaal kan verwerken of je immuunsysteem minder goed functioneert.
Veel mensen achten zich te druk in de decembermaand om naar de chiropractor te gaan, maar juist vanwege de drukte is dit juist het beste moment om naar de chiropractor te komen en goed in vorm te blijven!

Alvast fijne feestdagen gewenst!