6 manieren hoe chiropractie kinderen en tieners kan helpen gezond te worden (en te blijven).

Het is altijd al een passie van mij geweest om ouders het belang laten inzien van chiropractische zorg voor hun kind, ongeacht de leeftijd. Als je elke dag ziet hoe chiropractie veel kinderen kan helpen, kun je niet anders dan dit door te vertellen. Het is geweldig om kinderen te helpen voorkomen dat ze buisjes in hun oren moeten laten plaatsen ten gevolge van herhaaldelijke oorinfecties, of een kind te helpen het beter op school te doen, zijn dingen die ik gewoonweg geweldig vindt.

Als het gaat om schoolgaande kinderen, worden ze geconfronteerd met problemen waar velen van ons nooit mee te maken hebben gehad. Het primaire probleem heeft betrekking op de houding, met name als het gaat om telefoon- en computergebruik. Uit de meest recente cijfers blijkt dat het gemiddelde kind meer dan 7,5 uur per dag een elektronisch apparaat gebruikt. Wauw!!! Dit is een van de belangrijkste redenen waarom ik vaak tegenwoordig al een slechte houding bij jonge kinderen zie.

Hier volgen 6 manieren waarop chiropractische zorg de kwaliteit van leven van uw kind kan verbeteren:

  1. Focus/concentratie: Chronische verstoring van het zenuwstelsel, met name in het bovenste deel van de nek, kan het concentratievermogen van een kind aanzienlijk verminderen. Dit kan leiden tot een diagnose van ADD of ADHD of andere concentratie- of gedragsproblemen. Chiropractische zorg, gecombineerd met gezonde voeding, kan dit probleem aanzienlijk verminderen zonder gebruik te hoeven maken van sterke medicatie.
  2. Juiste groei en ontwikkeling: Ken je het gezegde “Zoals een twijg gebogen is, zo groeit de boom”? Vroegtijdige structurele problemen die niet worden gecorrigeerd, kunnen leiden tot permanente structurele problemen zoals scoliose of andere houdingsproblemen. Vroege detectie, of beter nog, preventie, kunnen hierbij een belangrijke rol spelen.
  3. Verbeterd immuunsysteem: Onderzoek heeft laten zien dat patiënten onder reguliere chiropractische zorg kan bijdragen aan een beter werkend immuunsysteem.
  4. Minder pijnklachten: Veel ouders die hun kind naar de chiropractor brengen vertellen dat hun kind beduidend minder last heeft van fysieke ongemakken zoals hoofdpijn/migraine, nek-, schouder-, of armklachten, boven of onderrugklachten et cetera… Chiropractie kan hierbij juist helpen door abnormale stand en functie van de wervelkolom op te sporen en de oorzaak van de klachten weg te nemen. Ons motto is dan ook: ‘Medicijnen horen geen onderdeel van je levensstijl te zijn.’ Dit geldt zeker voor kinderen!!
  5. Betere nachtrust: Patiënten vertellen vaak dat ze zoveel beter slapen sinds ze met Chiropractische zorg zijn begonnen. Dit is het resultaat van minder stress op het zenuwstelsel, met name de slaapcentra die zich opnieuw in het bovenste gedeelte van de nek bevinden. Daarnaast kan men beter slapen als de nachtrust niet gehinderd wordt door fysieke ongemakken.
  6. Verbeterde prestaties bij sport en activiteiten: Een optimale structurele- en zenuwfunctie dragen bij aan optimale prestaties en minder kans op blessures. Dit geldt niet alleen als het om sport gaat, maar ook voor artiesten zoals muzikanten.

Tot slot moedig ik alle ouders aan om de wervelkolom van hun kind te laten controleren door een chiropractor. Het is nooit te vroeg, of je het nu hebt over pasgeboren baby’s, kleuters of tieners. Naast dat een bevalling een zeer traumatische gebeurtenis kan zijn, is een val of een ander ongeluk in deze leeftijd heel gewoon, waardoor de wervelkolom uit balans kan komen te staan.

Gelukkig is chiropractie voor kinderen volkomen veilig, uiteraard zal de zorg aangepast worden aan de leeftijd en bouw van het kind. Kinderen vinden het soms eerst eng, maar later horen en merken we vaak dat kinderen onze zorg leuk vinden en dat ze graag komen omdat ze weten dat het hen zo goed helpt!

Geïnteresseerd naar aanleiding van dit artikel?

Wil je naar aanleiding van dit artikel er achter komen of chiropractie jou kan helpen? Klik dan op deze link om je op te geven voor een kennismakingsgesprek met de chiropractor om er achter te komen of chiropractie bij je past. Dit is uiteraard geheel vrijblijvend! Wil je gelijk al beginnen met een volledige intake, dan kan je contact met ons opnemen via 055-3561442 en eventueel een bericht achter laten als je de assistente niet direct te spreken krijgt.