8 Tips om in shape te blijven tijdens de (zomer)vakantie.

Met het zomerseizoen onder ons, staan ​​veel mensen te popelen om op vakantie te gaan, weg van werk en verantwoordelijkheden. Maar vakanties kunnen ervoor zorgen dat we onze gezondheids- en fitness doelen uit het oog verliezen. Als je niet thuis bent, onderweg bent, zijn er namelijk veel verleidingen.

Daarom hebben we deze lijst met zeven eenvoudige, praktische en plezierige eet tips samengesteld om je slank en fit te houden.

  1. Meer fruit en noten, minder snoep.

Fruit is geweldig, het smaakt heerlijk, bevat veel essentiële micronutriënten en zit boordevol vezels. Bovendien remt het je zoetekauw zonder veel calorieën aan je dagelijkse inname toe te voegen. Noten zitten daarnaast ook vol micronutriënten, vezels en vetten en hebben calorisch gezien een lagere waarde.

Ga dus voor de snelle trek voor vers fruit en noten in plaats van snoep en dergelijke. Appels, peren, ananas, watermeloen, perziken en kersen, maar ook amandelen, pistache-, cashew-, macadamia-, en met name walnoten zijn allemaal uitstekende keuzes.

  1. Meer salades en groenten

Net als fruit zijn salades ook erg gezond. Ze zijn verfrissend, smakelijk en zeer verzadigend. En het beste is dat ze nauwelijks calorieën toevoegen aan je dagelijkse inname. Hetzelfde geldt voor groenten, altijd de gezondere keuze dan pasta of frites.

Daarnaast voorzien beide je van de broodnodige vezels en verschillende vitamines en mineralen die je nodig hebt om gezond te blijven.

  1. Ga voor laag calorische dranken

Veel dranken kunnen gemakkelijk honderden, zelfs duizenden extra calorieën aan uw dagelijkse inname toevoegen. Vooral het tijdens het zomerseizoen worden dit soort drankjes genuttigd, omdat mensen geneigd zijn om van het ene drankje naar het andere gaan om de dorst tegen te gaan.

Misschien wil je bruiswater proberen met een scheutje citroen? Of neem je lekker een ijsthee Dit is misschien wel lekker, verfrissend en gezond in één.

  1. Ga voor Eiwitten in plaats van koolhydraten

Buiten eten kan stressvol zijn omdat er zoveel voedsel is om uit te kiezen. Het goede nieuws is dat wanneer je twijfelt en niet kunt beslissen, ga voor proteïne in plaats van voor koolhydraten. Fantastische opties zijn onder meer: Mager vlees, Vis, Gevogelte, Eieren, Kwark.

Deze voedingsmiddelen bevatten doorgaans weinig calorieën en zijn zeer verzadigend, waardoor uw maaltijden bevredigend en voedzaam zijn. Uiteraard is het gezond om deze vleesgerechten met een overdaad aan groenten te combineren.

  1. Drink voldoende water

Hoewel het technisch gezien geen eettip is, is het te belangrijk om over te slaan. Het zou zelfs nummer één op deze lijst moeten zijn. Maar hoeveel water moet je per dag drinken? Een algemene vuistregel voor gezonde mensen is om twee tot drie kopjes water per uur of meer te drinken als je zwaar transpireert.

Onderzoek toont ook aan dat het drinken van water, vooral voor de maaltijd, essentieel is voor verzadiging. Door voldoende te drinken, vult u uw maag en voelt u zich verzadigd tussen de maaltijden door. Een uitstekende manier om te beginnen is door een half uur voor de maaltijd een glas water te drinken. Dit zal je vullen en je in staat stellen om verzadiging te bereiken door minder calorieën te eten.

  1. Snacks inpakken voor op het strand

Op het strand of in de stad is waar de meeste mensen in verleiding komen. Een koud biertje, een ijsje en allerlei andere lekkernijen springen in het oog. Om dit te voorkomen, bereidt u zich goed voor. Neem gezonde broodjes mee, pak noten, drink veel water en neem vers fruit mee. Als je honger krijgt, geniet dan van je gezonde voeding.

  1. Ontbijt later op de dag

Vakantietijd is perfect om de schijnbaar belangrijke ochtendmaaltijd over te slaan en je dag wat later te beginnen. Aangezien de meeste mensen uitslapen, is het goed om het eten een beetje terug te dringen en rond het middaguur je vasten te verbreken. Als je binnen een periode van 8 uur al je calorieën voor die dag binnen krijgt en daarna 6 uur vast (uiteraard mag je dan wel water drinken) is dit een slimme manier van intermittend-vasten.

  1. Blijf sporten.

Veel mensen stoppen met sporten zodra ze op vakantie aangekomen zijn. Uiteraard kan het zo zijn dat je lichaam rust nodig heeft, maar probeer ervoor te zorgen dat je wel regelmatig in beweging blijft en probeer het ritme er in te houden zodat je gewicht op peil blijft en je na de vakantie niet het gevoel hebt dat je helemaal opnieuw moet beginnen. Kan je niet je normale sport blijven doen, zijn er op je vakantieadres vast andere activiteiten om je conditie op peil te houden, of het nu zwemmen, kajakken, hardlopen of gewoon wandelen of fietsen is, wellicht kan je meedoen met een klasje aquajoggen in het zwembad of aerobics op het strand… Alles om maar in shape te blijven 😉 .