Chiropractie als effectief alternatief bij Carpaal Tunnel Syndroom

Chiropractie als effectief alternatief bij Carpaal Tunnel Syndroom

Carpaal tunnel syndroom (CTS) is een ernstige, pijnlijke zenuwaandoening die veel mensen treft. CTS ontstaat wanneer de middelste armzenuw(median), welke loopt van de onderarm naar de hand, wordt bekneld tussen de acht botjes in de pols welke de Carpaal Tunnel vormen. Deze aandoening wordt met tijd veelal veroorzaakt door herhaaldelijke bewegingen, bijvoorbeeld bij lopende band werk en is de meest kostbare werk gerelateerde aandoening. Symptomen van CTS zijn pijn en doofheid van de hand en pols. Hoewel er een verscheidenheid aan behandelingsmogelijkheden beschikbaar zijn voor mensen die worden getroffen door carpaal tunnel syndroom tot operatieve ingrepen aan toe, is chiropractische zorg een populaire en effectieve optie geworden.

De reguliere aanpak van Carpaal Tunnel Syndroom.

De eerste reguliere manier van aanpak is meestal medicatie in de vorm van een dagelijkse dosis medicijnen. Uiteraard kan het onderdrukken van de pijnklachten welkome verlichting bieden, toch is het gebruik van medicijnen voor CTS vanwege de korte en lange termijn bijwerkingen of interacties met andere medicijnen, verre van ideaal zijn om de oorzaak op te lossen.

Een andere veel voorkomende behandeling is een brace. Hiermee wordt de beweeglijkheid van de hand beperkt met als doel de pols en pezen de kans te geven te herstellen. Vaak is het dragen van een brace pijnlijk en beperkt het duidelijk de beweeglijkheid en heeft het duidelijk invloed op de dagelijkse werkzaamheden.

Wanneer medicatie of een brace niet helpt lijkt een operatieve ingreep de enige optie. Naast dat mensen al minimaal 6 weken niet over hun hand kunnen beschikken, kunnen operaties de volgende bijwerkingen vertonen: verergering van de tintelingen/pijnklachten, zenuwschade, verminderde kracht in de hand en infectie.

Chiropractie is een goed alternatief bij Carpaal Tunnel syndroom

Hoewel er geen garanties zijn dat één enkele vorm van zorg zal werken voor iedereen, hebben twee onderzoeken sterke resultaten laten zien die de effectiviteit van chiropractische zorg bij CTS ondersteunen.

In beide gevallen liet de meerderheid van de deelnemers significante verbeteringen zien op verschillende vlakken als beweeglijkheid, gevoel in de vingers en vermindering van pijn. Deze onderzoeken leveren bewijs aan mensen die lijden aan carpaal tunnel syndroom. Cliënten kunnen vertrouwen op een verbetering van hun klachten wanneer ze kiezen voor chiropractie.

Chiropractische zorg focust niet op het onderdrukken van de klachten, maar eerder op het opsporen en corrigeren van de oorzaak. Daarbij legt de chiropractor zich toe op het corrigeren van abnormaal functionerende wervels in de nek- en bovenrug (waar beknelde zenuwen kunnen leiden tot vergelijkbare klachten als Carpaal tunnel syndroom), maar ook, waar nodig, op het corrigeren van de elleboog en pols.

Van alle keuzemogelijkheden om carpaal tunnel syndroom te behandelen biedt chiropractische zorg het dubbele voordeel van een zeer effectieve benadering met methodes die niet zo ingrijpend zijn en niet zoveel bijwerkingen hebben als de andere opties. Als jij, of iemand om wie jij geeft, lijdt aan deze aandoening neem contact met ons op. We zijn er om te helpen!

Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd door Blogging Chiros LLC voor zijn Doctor Chiropractor leden en mag op geen enkele manier worden gekopieerd of gedupliceerd, ook niet door afdrukken of op elektronische wijze, niet tegen betaling maar ook niet gratis, zonder de voorafgaandelijke schriftelijke toelating van Blogging Chiros, LLC.