hardlopen

Hoe chiropractie kan helpen optimaal te presteren bij hardlopen

Hoe chiropractie kan helpen optimaal te presteren bij hardlopen

Stap. Auw. Stap. Auw. Stap. Auw.

Hardlopen is één van de meest populaire vormen van sport en het heeft veel voordelen. Je kunt het overal doen, het versterkt je onderlichaam en het verbrandt veel calorieën. Helaas kan hardlopen op een harde ondergrond kan met de tijd resulteren in blessures aan knieën, enkels en heupen

Of je nu een paar kilometer per week hardloopt om extra kilo’s kwijt te raken of je rent meerdere marathons per jaar, jammer genoeg is er een kans dat je vroeg of laat geblesseerd raakt.

 

De eerste stap naar herstel wanneer je jezelf bezeert is je lichaam de tijd geven om te helen. Er zijn verschillende manieren om van hardloopblessures te herstellen. Toch is één van de beste manieren voor een hardloper om een blessure te behandelen een bezoekje aan de chiropractor.

Wanneer je een hardloopblessure hebt en je denkt dat een chiropractor je kan helpen te herstellen en de pijn te verminderen, dan heb je gelijk. Hier zijn vier belangrijke dingen die je moet weten over chiropractors en hoe hardlopers profijt hebben van chiropractische zorg:

Chiropractoren behandelen meer dan alleen de nek en rug

Het is een misvatting dat chiropractoren zich alleen richten op het verlichten van nek en rug klachten. Het gehele lichaam heeft voordeel bij chiropractische zorg, bijvoorbeeld een knie, de American Chiropractic  Association (ACA) geeft aan dat kniepijn de meest voorkomende hardloopblessure is.

Chiropractie zorgt voor sneller herstel bij blessures

Chiropractoren zijn vaak in staat om door hardlopen veroorzaakte blessures op de volgende manieren te verhelpen. Het verbeteren van de stand van de wervelkolom zorgt voor een betere en gelijkmatigere belasting van de heup-, knie-, enkel- en voet gewrichten. Daarnaast zorgt de verbeterde stand van de wervelkolom voor een verminderde zenuwstoring, waardoor spieren en gewrichten ook beter belast worden. Door de genormaliseerde belasting, kunnen de spieren en gewrichten weer beter herstellen, wat leidt tot pijnverlichting bij enkel-, knie- en heupblessures.

Chiropractie verkleint het risico op herhaling van de blessure

Een veelvoorkomende reden dat hardlopers geblesseerd raken is omdat hun lichaam een “dreun” heeft gekregen. Omdat een chiropractor het lichaam als een geheel ziet, werken ze vaak samen met hardlopers om de kans op herhaling van blessures of nieuwe blessures te verkleinen. Door te controleren of het lichaam in balans staat en goed functioneert en waar nodig te corrigeren, kan een chiropractor hardlopers helpen de looproutine weer op te pakken en maximaal te presteren.

Chiropractie helpt pro atleten optimaal te presteren.

Een van de bekendste hardlopers die jarenlang van chiropractische zorg gebruik maakt is de snelste man ter wereld, sprinter Usain Bolt, deze vertelde dat hij in het verleden een slag in zijn wervelkolom had, maar dat hij met behulp van chiropractische zorg in staat was om gouden medailles te winnen.

 

Hardlopen is een goede vorm van lichaamsbeweging en ontspanning, veel mensen doen het jaren zonder geblesseerd te raken. Het is belangrijk om van te voren stappen te ondernemen om het risico op blessures zo klein mogelijk te houden. Dit houdt in; het kiezen van de juiste schoenen en deze tijdig vervangen, voorafgaand aan het loopje een goede warming up en goed stretchen en overbelasting voorkomen. Ondanks deze voorbereidingen is een goede stand en functie van je wervelkolom van essentieel belang om blessures te voorkomen en er zo snel mogelijk van te herstellen.

Voel je iets draaien, ploppen of kraken tijdens je ochtendloopje of halve marathon, heb je een blessure, of wil je optimaal presteren? Weet dan dat chiropractie je beste optie is. Je hoeft alleen maar de telefoon te pakken en ons te bellen!

Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd door Blogging Chiros LLC voor zijn Doctor Chiropractor leden en mag op geen enkele manier worden gekopieerd of gedupliceerd, ook niet door afdrukken of op elektronische wijze, niet tegen betaling maar ook niet gratis, zonder de voorafgaandelijke schriftelijke toelating van Blogging Chiros, LLC.