Chiropractische zorg voor een gezonde start van het nieuwe jaar!

Het nieuwe is op dit moment al wel weer van 2023 af, toch is het begin van het jaar is een goed moment om na te denken over hoe je zinvolle veranderingen in jouw leven kan aanbrengen. Voor velen staat deze tijd van het jaar voor vernieuwing, goede voornemens, nieuwe perspectieven en doelen voor het komende jaar. Een aspect dat mensen jaar na jaar proberen te verbeteren, is hun gezondheid, en hoewel velen aannemen dat voeding of de sportschool de beste gebieden zijn om te beginnen, willen we je aanraden om je reis naar een betere gezondheid te beginnen met chiropractische zorg. Hieronder lees je 4 redenen waarom starten met chiropractische zorg.

Chichester Chiropractic Health Centre - Chichester, West Sussex.

Voordat je start met je fitness abonnement.
Wanneer mensen zich voorstellen dat ze tijdens het nieuwe jaar in vorm komen, worden ze onmiddellijk aangetrokken tot een lidmaatschap van een sportschool en, laten we wel wezen, beweging is gezond voor iedereen! Toch is het belangrijk je te realiseren dat veel mensen geblesseerd raken tijdens sporten, zelfs in de sportschool. Heb je je wel eens afgevraagd hoe dat zomaar kan gebeuren? Wanneer de wervelkolom niet goed functioneert, verstoort dit de communicatie van het zenuwstelsel, waardoor de aansturing naar of de informatie vanuit het spierskeletale systeem verstoord raakt, daarnaast leidt de abnormale functie en belasting van de gewrichten, spieren, pezen en banden, wat uiteindelijk tot blessures kan leiden. Specifieke Chiropractische correcties dragen bij aan een betere zenuwcommunicatie en gewrichtsfunctie, waardoor uiteindelijk de kans op blessures verminderd en de mobiliteit en belastbaarheid verbeterd…

Common Sports Injuries - Acute and Chronic | familydoctor.org

Verbeter je orgaanfunctie en immuniteit
De wervelkolom omgeeft de de belangrijkste communicatielijn tussen jouw hersenen en je lichaam en is nauw verbonden met meerdere orgaansystemen. Daarom is het belangrijk om dat de stand en functie van je wervelkolom optimaal is. Een verkeerde stand en functie van de wervelkolom kan leiden tot een verslechtering van de communicatie tussen het zenuwstelsel en je organen, wat een negatieve invloed zal hebben op de werking van deze organen en zelfs… op je immuunsysteem. Velen merken dat ze met frequente chiropractische zorg betere hart en longfunctie hebben, minder spijsverteringsklachten, obstipatie, darm- of menstruatieklachten hebben, terwijl anderen merken dat ze minder vaak en minder hevig ziek zijn of dat ze minder allergische klachten hebben.

Roei pijnklachten uit!
Als je last hebt van pijnklachten, kunnen sporten of zelfs gewone dagelijkse activiteiten ernstig belemmerd raken. Chiropractie kan dit soort problemen helpen verlichten, door de oorzaak aan te pakken in plaats van de klachten met medicatie te onderdrukken. Naarmate de stand en functie van de wervelkolom verbeterd, leid dit tot verminderde zenuw en gewrichtsirritatie en minder spierverkramping, waardoor normale dagelijkse bezigheden en zelfs sporten weer haalbaar worden. Een ander groot voordeel van chiropractische behandeling is preventie van het ontstaan van pijnklachten. Met frequente zorg melden veel patiënten dat ze minder vaak last hebben van pijnklachten en blessures en een snellere hersteltijd opmerken als zich een blessure voordoet. Of uw pijn nu mild, ernstig, kort- of langdurig is, ga eens naar een chiropractor zodat je 2023 zonder problemen jouw dagelijkse bezigheden, hobby’s en sporten kan uitvoeren.

Back Pain from Sports Injuries

Verbeter je focus en energieniveau.
Zoals hierboven vermeld, kan een abnormale stand en of functie van de wervelkolom het functioneren van uw zenuwstelsel verstoren. Dan is het goed, je jezelf een s af te vragen wat het zenuwstelsel doet… Jouw zenuwstelsel stelt je in staat waar te nemen wat er om je heen en binnenin je lichaam gebeurt, hier een gepaste respons op te creëren zodat je lichaam zich kan aanpassen aan steeds veranderende omstandigheden. Dit gebeurt middels zenuwimpulsen die van sensoren in alle weefsels in het lichaam, verstuurd worden naar het centrale zenuwstelsel waarop er weer vanuit het zenuwstelsel zenuwimpulsen verstuurd worden dat je lichaamscellen zich weer kan aanpassen. Deze communicatie voornamelijk middels electriciteit en kost veel energie; elektriciteit is simpelweg een vorm van energie. Men zegt dat 20% van het energiegebruik van het lichaam, verbruikt wordt door de hersenen alleen al (zonder hierbij mee te rekenen de hersenstam en het ruggenmerg). Het is dan ook geen wonder dat een abnormale stand of functie van de wervelkolom veel energie kost en jouw vermogen om te focussen en te concentreren vermindert. Chiropractoren kunnen jou dus helpen om alerter te zijn, een betere focus te hebben en meer duidelijkheid te hebben door een abnormale stand en of functie van de wervelkolom te corrigeren.

What influences your body energy levels? | Zumub.com

Als je jezelf in 2023 als doel gesteld hebt om gezonder te worden en beter in vorm te komen, overweeg dan ook om met ​​chiropractische zorg te starten, zodat je dit jaar ook echt het maximale resultaat kan bereiken.

Geïnteresseerd naar aanleiding van dit artikel?

Wil je naar aanleiding van dit artikel er achter komen of chiropractie jou kan helpen? Klik dan op deze link om je op te geven voor een kennismakingsgesprek met de chiropractor om er achter te komen of chiropractie bij je past. Dit is uiteraard geheel vrijblijvend! Wil je gelijk al beginnen met een volledige intake, dan kan je contact met ons opnemen via 055-3561442 en eventueel een bericht achter laten als je de assistente niet direct te spreken krijgt.