De perfecte dagindeling voor kids nu, voor sterke en gezonde botten later:

Botgezondheid is van cruciaal belang naarmate we ouder worden om het risico op osteoporose en gerelateerde fracturen (met name heupfracturen) te verminderen, die dodelijk kunnen zijn bij senioren. Maar het hebben van gezonde botten wanneer je ouder wordt heeft voor een belangrijk deel te maken met hoe gezond je botten zijn wanneer je opgroeit.

In feite is aangetoond dat het bevorderen van de gezondheid van de botten bij kinderen correleert met de gezondheid van de botten op volwassen leeftijd.

Keep Your Bones Strong - HealTricksOK, dus we weten dat de gezondheid van de botten belangrijk is, en dat het er zelfs toe doet als we jong zijn – maar wat is de beste manier om de gezondheid van de botten bij onze kinderen te bevorderen? Omdat lichaamsbeweging een belangrijke rol speelt, laten we eens kijken hoe (en hoeveel) kinderen elke dag moeten trainen om sterke, gezonde botten maken die hen van de kindertijd naar volwassenheid brengen – en hoeveel ze niet zouden moeten trainen, aangezien te veel van zo ongeveer alles kan een slechte zaak zijn. Met andere woorden, hoe moet de gemiddelde dag van een kind eruit zien om de gezondheid van de botten te bevorderen?

Volgens een nieuw onderzoek gepubliceerd in de Journal of Bone and Mineral Research, hier is hoe de ‘perfecte dag’ voor botgezondheid eruit zou moeten zien als je een kind bent:

  • 1,5 uur matige tot zware lichamelijke activiteit (sport, hardlopen, etc.)
  • 3,4 uur lichte lichamelijke activiteit (wandelen, fietsen, etc.)
  • 8,2 uur zitten (op school, studeren, lezen, etc.)
  • 10,9 uur slaap

De auteurs van het onderzoek verwijzen naar hun bevindingen als de perfecte hoeveelheid lichaamsbeweging, zittende tijd en slaap om sterke botten op te bouwen en merkten op dat aangezien 90 procent van de botmassa wordt bereikt tijdens jonge volwassenheid (leeftijd 18-20), het bevorderen van de gezondheid van de botten in de kindertijd absoluut essentieel is.