De Nederlandse documentaire State of Control – over de gevaren van een digitale identiteit en digitale centrale bankmunten (CBDC) – is zojuist in première gegaan. Bekijk hier de hele film! Er is ook een Engelse versie van deze belangrijke documentaire beschikbaar.

De Europese Unie en andere regeringen maken haast met de invoering van een digitale identiteit en CBDC, die het leven makkelijker zouden moeten maken, maar volgens critici het einde zouden betekenen van onze vrijheid. Een digitale identiteit en een digitale munt kunnen er in wezen voor zorgen dat de overheid, net als in China, politieke tegenstanders kunnen uitsluiten van het algemene leven en daardoor de democratie om zeep kunnen helpen.

Voorstanders zeggen uiteraard dat het zo’n vaart niet zal lopen, maar de experts waar de documentairemaker van den Brink mee sprak vertellen iets anders. “Meerdere politici zeiden tegen me dat we weliswaar een democratisch systeem hebben, maar dat dit niet automatisch betekent dat dingen die we allemaal onwenselijk vinden ook niet gebeuren.

Klik hier of op onderstaand plaatje om de documentaire via het platform van blckbx.tv te bekijken: