Het is tijd om uw hartgezondheid te testen (en tegelijkertijd te verbeteren)

De gezondheid van je hart is niet om te negeren, toch lijken te veel mensen hun hart gezondheid als een vast gegeven te beschouwen. Of het nu gaat om een ​​ongezond voedingspatroon, gebrek aan lichaamsbeweging, constante stress of een combinatie van deze en ander risicovol levensstijlgedrag, heb je kans dat je in sneltreinvaart een ernstige hartaandoening ontwikkelt.

We kunnen niet oplossen wat er mis is zonder eerst te bepalen in wat er fout gaat, dus laten we deze eenvoudig onderzoek doen om de gezondheid van uw hart te evalueren:

Tenzij u in gebouwen met één verdieping woont en werkt, is de sleutel tot de test slechts een paar stappen verwijderd… Ja, we hebben het over trappen! Een onderzoek gepresenteerd op het wetenschappelijk congres van de European Society of Cardiology geeft aan dat de tijd die het kost om vier verdiepingen te beklimmen (ongeveer 60 treden in totaal) kan dienen als een nauwkeurige voorspeller van de gezondheid van het hart.

Het onderzoek omvatte 165 patiënten met symptomen die wijzen op hartklachten (pijn op de borst of kortademigheid bij inspanning) en door waren verwezen voor het doen van inspanningstesten. Patiënten liepen op een loopband en verhoogden hun intensiteit tot ze uitgeput waren, om hun inspanningscapaciteit te bepalen (metabole equivalenten of MET’s).

Na een rustperiode van 15-20 minuten beklommen de patiënten vier trappen in een snel tempo en zonder te stoppen.

Onderzoekers analyseerde vervolgens de relatie tussen door de loopband gegenereerde MET’s en de tijd om vier trappen op te gaan, waarbij het volgende werd gevonden:

Patiënten die de vier verdiepingen in minder dan 45 seconden voltooiden, bereikten 9-10 MET’s.

Patiënten die 1,5 minuut of langer nodig hadden om de vier vluchten te beklimmen, behaalden minder dan 8 MET’s.

Waarom is het bovenstaande belangrijk? Omdat uit onderzoek blijkt dat het behalen van 10 MET’s tijdens een inspanningstest duidt op een verminderd risico op sterfte (1 procent of minder per jaar), terwijl 8 of minder MET’s op dezelfde test een verhoogd sterftecijfer weerspiegelt (2-4 procent per jaar).

Het mooie van traplopen is dat het niet alleen een geweldige manier is om de gezondheid van uw hart te meten; het is ook een geweldige manier om de gezondheid van uw hart te verbeteren. Dat is een win-win. Zoek dus een gebouw met vier verdiepingen en test (en verbeter) uw hartgezondheid vandaag!