Hoe afvallen kan helpen je rugpijn te verminderen

Hoe afvallen kan helpen je rugpijn te verminderen

Rugpijn is een van de meest voorkomende en vervelende problemen die mensen ervaren. Acht op de tien mensen worstelt wel eens met rugpijn volgens de US National Library of Medicine. Stress, overbelasting, zwakke spieren, een verkeerde (slaap)houding, te weinig lichaamsbeweging en overgewicht kunnen allemaal bijdragen aan je rugpijn.

Het goede nieuws is dat chiropractie een van de meest populaire en effectieve manieren is om van rugpijn af te komen. Chiropractie helpt niet alleen om de pijn te verlichten maar ook om het onderliggende oorzaak op te lossen. Bij mensen met overgewicht behalen de correcties volgens de chiropractor betere resultaten als deze gepaard gaan met gewichtsverlies.

Dit artikel zullen we het volgende onderzoeken:

  1. De invloed van overgewicht op rugproblemen
  2. Hoe afvallen bijdraagt aan pijnvermindering
  3. Het verbeteren van je rug door chiropractie

 

De invloed van overgewicht op rugproblemen

Mensen met overgewicht of obesitas lopen een groter risico om rugklachten te ontwikkelen volgens de American Obesity Association.

Obesitas belemmert mensen in het dagelijkse doen en laten en weerhoud ze er vaak van om voldoende te bewegen. Voldoende lichaamsbeweging is juist essentieel om de spieren te versterken. Sterke spieren ontlasten de rug, waardoor het ontstaan van rugklachten minder waarschijnlijk is.

Daarnaast wordt bij mensen met obesitas de wervelkolom extra belast door het gewicht. Extra gewicht zorgt voor ongelijke druk op de wervelkolom en kan verschuiving van wervels veroorzaken. Beide kunnen resulteren in chronische rugklachten. Obesitas wordt gezien als een van de meest prominente verergerende factoren van lage rugpijn.

Hoe afvallen bijdraagt aan pijnvermindering

afvallen bij aan het gedeeltelijk en soms zelfs geheel oplossen van rugklachten. Het verband tussen afvallen en rugpijn is nog onvoldoende onderbouwd met onderzoek, maar chiropractoren hebben al vaak gezien dat bij cliënten de rugpijn vermindert nadat ze zijn afgevallen.

Het spreekt voor zich dat de pijn afneemt door het verlies van gewicht. Minder gewicht zorgt ervoor dat de wervelkolom minder belast wordt. Wanneer je afvallen combineert met correcties door je chiropractor zullen de positieve resultaten alleen maar toenemen.

Volgens de American Spine Society, hebben mensen die op of niet meer dan 5 kilo boven hun ideale gewicht zitten minder kans om rugklachten te ontwikkelen, voornamelijk chronische lage rugpijn.

Het verbeteren van je rug door chiropractie en lichaamsbeweging

Een goede combinatie van sporten en chiropractie hebben een merkbare positieve invloed op de wervelkolom op langere termijn.

Behalve dat het helpt gewicht te verliezen, is sporten ook goed om je spieren te versterken en het lichaamsgewicht beter te verdelen langs je wervelkolom. Sterkere spieren, minder gewicht en een betere houding zorgen voor veel voordelen op de lange termijn voor mensen met rugklachten.

Als je meer tips nodig hebt om sporten en/of afvallen in je dagelijkse routine te verwerken, praat dan eens met je chiropractor. Hij of zij is hiertoe bevoegd en kan je hierbij begeleiden. Als je nog geen chiropractor voor jou en je gezin hebt om je te helpen je gezondheidsdoelen te bereiken, geef ons dan een belletje. We zijn er om je te helpen!

Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd door Blogging Chiros LLC voor zijn Doctor Chiropractor leden en mag op geen enkele manier worden gekopieerd of gedupliceerd, ook niet door afdrukken of op elektronische wijze, niet tegen betaling maar ook niet gratis, zonder de voorafgaandelijke schriftelijke toelating van Blogging Chiros, LLC.