Hoe blijf ik gezond tijdens de corona crisis?

Tijdens de huidige corona crisis worden we overstelpt door door de overheid opgelegde corona maatregelen zodat we de curve zo laag mogelijk kunnen houden terwijl er een vaccin geproduceerd gaat worden en de intensive care afdelingen niet overbelast raken.

Wat ik hierin mis is enige vorm van advies van wat je zou kunnen doen om zelf gezond te blijven, immers een goede gezondheid, en dus ook een goede afweer, komt van binnenuit en is onze eigen verantwoordelijkheid. Hier ben ik niet de enige in, wil je meer weten, kijk dan deze video.

In dit artikel wil ik je laten weten wat je kunt doen om je immuunsysteem te helpen verbeteren met daarin algemene tips die ik al eerder doorgegeven heb, maar ook een specifieke tip ten behoeven van corona.

Iedereen weet dat rust, reinheid en regelmaat instrumenteel zijn voor een goede gezondheid en een goed werkend immuun systeem, hieronder vallen voldoende en goede nachtrust, goede persoonlijke hygiëne en natuurlijk een goede regelmaat van gezonde voeding, regelmatig sporten èn ontspannen, regelmatig onderhouden van sociale contacten en een optimale zenuwfunctie (dat is waarbij chiropractie een rol kan spelen).

Onder gezonde voeding verstaan we voornamelijk groenten, fruit, eiwitten en gezonde vetten uit natuurlijke bron. Suikerhoudende en veelvuldig bewerkte producten hebben vaak een negatief effect op ons immuunsysteem en onze gezondheid.

Met betrekking tot voeding zien we vaak dat men door verschillende omstandigheden niet altijd alles binnen krijgen of aanmaken, vandaar dat het verstandig kan zijn bepaalde voedingsstoffen met behulp van voedingssupplementen aan te vullen:

Het gaat hier met name om de volgende supplementen, welke zowel in voeding, waarvan ik de bronnen erbij heb vermeld, maar ook in supplementen of multivitaminen te vinden zijn:

  • Vitamine D3: Belangrijk voor een goede werking van het immuun systeem, een tekort vergroot onder andere de kans op luchtweginfecties en vergroot de kans op vroegtijdige sterfte ten gevolge van onderandere COVID-19. Bron: zonlicht of supplement.
  • Vitamine C: Vitamine C heeft een functie als antioxidant in het lichaam en is nodig voor de vorming van bindweefsel, de opname van ijzer en het in stand houden van de weerstand. Bron: (Citrus-) fruit, groenten en supplementen.
  • Selenium: Speelt als antioxidant een belangrijke rol in het immuunsysteem en het verbeteren van de immuun respons. Bron: vis, paranoten en supplementen.
  • Zink: Bindt als het ware de genetische informatie (RNA) van het virus samen, waardoor deze zich niet kan kopiëren. Bron: vlees, kaas, noten, schaal- en schelpdieren en supplementen.

Specifiek met betrekking tot het COVID-19 corona virus raadt Huisarts Rob Elens, bekend van zijn video en zijn website zelfzorg Covid 19 Quercetine aan, welke helpt met het opnemen van zink in de cellen.

Let wel goed op dat, wanneer je supplementen koopt, je biologische en uit planten gewonnen (en dus niet synthetische) supplementen koopt, aangezien deze het beste bij je lichaam passen!