Hoe cervicale tractie bijdraagt aan het verminderen van uitstralingsklachten naar je arm.

Cervicale radiculopathie is een aandoening die de zenuwwortels in de cervicale wervelkolom aantast en pijn, zwakte en gevoelloosheid in de armen en handen veroorzaakt. Hoewel het kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder hernia en spinale stenose, is aangetoond dat chiropractische zorg met behulp van Denneroll-tractie een effectieve behandelingsoptie is voor deze aandoening.

Denneroll-tractie is een gespecialiseerde vorm van chiropractische behandeling waarbij gebruik wordt gemaakt van een schuimapparaat in de vorm van een cervicale kromming om de uitlijning van de wervelkolom te verbeteren en de druk op de zenuwwortels in de cervicale wervelkolom te verminderen. Dit apparaat wordt gebruikt in combinatie met chiropractische aanpassingen om de juiste kromming en uitlijning van de wervelkolom te helpen herstellen.

Studies hebben aangetoond dat chiropractische zorg met Denneroll-tractie de symptomen van cervicale radiculopathie aanzienlijk kan verbeteren. Een studie gepubliceerd in het Journal of Chiropractic Medicine ontdekte dat patiënten die chiropractische zorg kregen met Denneroll-tractie een significante vermindering van pijn en invaliditeit ervoeren in vergelijking met degenen die geen behandeling kregen.

Een andere studie gepubliceerd in het Journal of Manipulative and Physiological Therapeutics vond dat patiënten met cervicale radiculopathie die chiropractische zorg met Denneroll-tractie kregen, significante verbeteringen hadden in het bewegingsbereik en de kracht in hun armen en handen, evenals vermindering van pijn en invaliditeit.

Naast deze fysieke voordelen kan chiropractische zorg met Denneroll-tractie ook positieve effecten hebben op de geestelijke gezondheid. Chronische pijnaandoeningen zoals cervicale radiculopathie kunnen emotioneel belastend zijn en leiden tot angst, depressie en andere psychische problemen. Chiropractische zorg met Denneroll-tractie kan helpen pijn te verminderen en de fysieke functie te verbeteren, wat op zijn beurt de stemming en de algehele kwaliteit van leven kan verbeteren.

Het is echter wel belangrijk om te onthouden dat het gebruik van een denneroll of ander cervicale-tractie orthose niet altijd zonder risico is. Vandaar dat een grondige analyse van de wervelkolom door de chiropractor, veelal met behulp van gebruik van röntgenbeelden belangrijk zijn om te kijken of gebruik van de cervicale orthose nodig is, mogelijk is en waar deze orthose geplaatst dient te worden.

Een van de belangrijkste voordelen van chiropractische zorg met Denneroll-tractie is dat het niet-invasief en medicijnvrij is. Veel mensen met cervicale radiculopathie aarzelen om een ​​operatie of medicijnen te proberen, omdat deze opties aanzienlijke risico’s en bijwerkingen met zich mee kunnen brengen. Chiropractische zorg met Denneroll-tractie biedt een veilig en natuurlijk alternatief dat kan helpen de symptomen te verlichten zonder het gebruik van medicijnen of operaties.

Over het algemeen kan chiropractische zorg met Denneroll-tractie significante positieve effecten hebben op cervicale radiculopathie. Door de stand en fucntie van de wervelkolom te verbeteren en de druk op de zenuwwortels te verminderen, kan deze techniek helpen pijn te verlichten, de fysieke functie te verbeteren en de algehele kwaliteit van leven van patiënten met deze aandoening te verbeteren.

Wil je er naar aanleiding van dit artikel er achter komen of chiropractie jou kan helpen? Schrijf je dan in via deze link om je aan te melden voor een gratis Wervelkolom Check-Up!

Voel je vrij om dit artikel te delen met iemand om wie je geeft door op de deelknop van je telefoon te klikken.

Referenties:

Haavik-Taylor, H., Murphy, B. (2007). Cervical spine manipulation alters sensorimotor integration: a somatosensory evoked potential study. Clinical Neurophysiology, 118(2), 391-402. doi: 10.1016/j.clinph.2006.09.007

Haavik-Taylor, H., Murphy, B. (2011). The role of spinal manipulation in addressing disordered sensorimotor integration and altered motor control. Journal of Electromyography and Kinesiology, 21(4), 768-776. doi: 10.1016/j.jelekin.2011.02.011