Hoe Chiropractie helpt te herstellen van ischias

Hoe Chiropractie helpt te herstellen van ischias

Heb je last van pijn aan één kant van je lichaam van je lichaam, vanaf je onderrug naar beneden langs de achterkant van je heup en been? Dan kan het zijn dat je last hebt van ischias.

Volgens de Mayo Clinic, kunnen we ischias het best omschrijven als ” de meest voorkomende klacht wanneer een tussenwervelschijf of wervel op een (gedeelte) van de zenuw drukt. Dit zorgt voor irritatie, pijn en vaak een doof gevoel in het been. ”

Verschillende factoren spelen een rol in de waarschijnlijkheid of iemand ischias ontwikkelt of niet. De meeste hebben te maken met verhoogde druk op de wervelkolom.

Strong>Overgewicht: Het meedragen van te veel gewicht zorgt voor allerlei problemen met de gezondheid. Extra kilo’s overbelasten de wervelkolom, waardoor schade ontstaat die zich onder ander kan uiten in ischias.

Verkeerd tillen: Personen die veel heen en weer draaien en zwaar tillen vanuit de rug lopen meer risico op het ontwikkelen van een ischias. Sommige banen zorgen dan ook voor een verhoogd risico.

Zittende levensstijl. Het werk wat een persoon doet hoeft niet per sé met zwaar tillen te maken te hebben. Wanneer je een lange tijd achter elkaar moet zitten, zonder te kunnen stretchen of staan komt er ook extra druk op je wervelkolom en kan dat resulteren in ischias.

Verjaardagen. Ouder worden heeft vaak een negatieve invloed op al onze gewrichten en botten, zeker wanneer we niet regelmatig een trainingsschema volgen, een verkeerde houding hebben of naar de chiropractor gaan om onze wervelkolom in optimale conditie te laten verkeren. Hierdoor ontstaan steeds meer problemen zoals uitstulpinkjes in de tussenwervelschijven of slijtage, welke op hun beurt weer ischias kunnen veroorzaken.

Behandelopties voor Ischias variëren, de keuze hangt af van de ernst van de aandoening.

Pijnmedicatie: Een veel toegepaste methode om ischias te behandelen is met medicijnen. Ontstekingsremmers worden vaak gebruikt om de ontsteking in het gebied rond de zenuw te verminderen, dat is de voornaamste oorzaak van de pijn. Vrij verkrijgbare pijnstillers en pijnmedicatie met codeïne helpen ook om de pijn te controleren.

Accupunctuur. Alternatieve therapieën zoals accupunctuur laten ook positieve resultaten zien bij de behandeling van ischias. Als je voor een natuurlijke behandelmethode wilt kiezen, zoek dan een ervaren acupuncturist in de buurt om de opties te bespreken.

Versterkende oefeningen. Een consequent trainingsschema met oefeningen kan je spieren versterken en helpt het lichaam effectief te functioneren. Vraag je huisarts welke oefeningen het lichaam helpen herstellen van ischias.

Supplementen. Zorgen dat je lichaam voldoende belangrijke vitaminen en mineralen binnenkrijgt helpt je gezond te blijven maar kan ook bijdragen aan het herstel van ischias. Dagelijkse supplementen met calcium, magnesium, sint-janskruid en vitamine B12 hebben aangetoond effectief te zijn bij de behandeling van ischias.

Chiropractie. Een chiropractor is de specialist waar je met wervelkolom gerelateerde klachten terecht kunt. Ze bekijken het lichaam als geheel om het eigen herstellend vermogen van het lichaam te ondersteunen. Bij de chiropractische behandeling van ischias wordt onder andere gewerkt aan de stand van de wervelkolom om zo de spanning in de lage rug te verminderen. Chiropractische zorg helpt de onderliggende oorzaak van de aandoening te verlichten en laat vaak snel positief resultaat zien.

Ischias is pijnlijk en vervelend omdat de aandoening je vaak belemmerd in de dagelijkse bezigheden. Door te weten welke mogelijkheden er zijn voor behandeling van zowel de onderliggende oorzaak als de pijn, kan iemand die ischias heeft snel stappen ondernemen om in een zo kort mogelijke tijd weer pijnvrij te zijn.

Wanneer je last hebt van ischias en je graag met een ervaren chiropractor zou willen overleggen over een behandelplan, neem dan vandaag nog contact met ons op(tel: 055-3561442).

Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd door Blogging Chiros LLC voor zijn Doctor Chiropractor leden en mag op geen enkele manier worden gekopieerd of gedupliceerd, ook niet door afdrukken of op elektronische wijze, niet tegen betaling maar ook niet gratis, zonder de voorafgaandelijke schriftelijke toelating van Blogging Chiros, LLC.