Hoe chiropractie helpt bij Nekpijn

Wanneer je ergens in je lichaam pijn hebt kan dit variëren van stijfheid of een oncomfortabel gevoel tot gewoonweg verlammende klachten. In het geval van nekpijn kan elke mate van irritatie het vermogen van je functioneren al belemmeren. Daarom is het belangrijk dat je leert hoe chiropractie kan helpen bij nekpijn zodat je de hulp kunt vinden die je nodig hebt.

Als je voor het eerst bij de chiropractor komt, is het verstandig om je medische voorgeschiedenis en de huidige stand van zagen goed met je chiropractor te bespreken.

Ook is het handig om een kopie op te vragen van je laatst gemaakte röntgenfoto’s, dit kunnen wij voor je doen nadat je ons daarvoor een machtiging hebt gegeven. Daarnaast zal de chiropractor ook beeldmateriaal maken van je wervelkolom om te kijken hoe de stand en status van je wervelkolom, (en dus ook je nek) is.

Een eerste bezoek bestaat bij ons meestal uit een vraaggesprek waar je de stand van zaken kan toelichten, een onderzoek en diverse scans (Total body Scan, houdingsanalyse en sEMG).

Wij willen je zo snel mogelijk helpen weer goed in vorm te komen. Toch is het zo dat de chiropractor niet de pijn gaat behandelen of onderdrukken, maar eerder de onderliggende oorzaak helpt op te lossen zodat je lichaam weer gaat herstellen en de pijnklachten vanzelf kunnen verdwijnen

Als aanvulling kan de chiropractor je tips meegeven om je herstel te helpen versnellen of pijnklachten te verlichten. Een ijspack of BioFreeze kunnen helpen een ontsteking te verminderen, terwijl warmte juist spierkrampen helpt te verminderen.

Tijdens je vervolgbezoek zal de chiropractor een gedetailleerd behandelplan voor je hebben opgesteld als hij of zij je denkt te kunnen helpen. Als dat zo is, zorg dan dat je het vooropgestelde behandelplan opvolgt zodat je nekpijn niet alleen verminderd maar misschien zelfs opgelost wordt.

Onthoud dat je chiropractor je niet alleen graag wil helpen om nekpijn te verlichten, maar zich er ook op richt het probleem van je klacht te vinden en op te lossen. Subluxaties (blokkades) in de wervelkolom ontstaan meestal niet zomaar ineens (tenzij er sprake is van een val of ongeluk). Dus ook het corrigeren van de subluxaties door middel van chiropractische behandeling kost tijd, zelfs wanneer de pijn al is verdwenen.

Desalniettemin, wanneer iemand last heeft van nekpijn kan hun kwaliteit van leven erg aantasten. Het wordt moeilijker om heel gewone dingen te doen zoals autorijden, fietsen of sporten. Kiezen voor chiropractie is in zo’n geval een slimme keuze. Zij zijn professioneel opgeleid, hebben een uitgebreide training gehad in dit vakgebied en kunnen nekpijn effectief behandelen. Dus heb je zelf last van nekklachten of ken je iemand met nekpijn. Bel ons gerust, we zijn er om te helpen!

Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd door Blogging Chiros LLC voor zijn Doctor Chiropractor leden en mag op geen enkele manier worden gekopieerd of gedupliceerd, ook niet door afdrukken of op elektronische wijze, niet tegen betaling maar ook niet gratis, zonder de voorafgaandelijke schriftelijke toelating van Blogging Chiros, LLC.