Hoe Chiropractie kan helpen tijdens je zwangerschap

Voor veel vrouwen zijn pijn en pijn in de onderrug en het bekken tijdens hun zwangerschap onderdeel van de ervaring. In feite zal ongeveer 50 procent van de zwangere vrouwen op enig moment rugpijn ervaren voordat ze bevallen .

Gelukkig kan het bezoeken van een chiropractor hier aan uitkomst bieden. Vandaar dat we hier een kort artikel geschreven hebben, waar we aan de hand van een aantal vragen je uitleggen hoe chiropractie je kan helpen tijdens jouw zwangerschap.

Is het veilig om een ​​chiropractor te bezoeken tijdens de zwangerschap?

Chiropractische zorg is een vorm van gezondheidszorg die zich met name richt op het corrigeren van abnormaal functionerende gewrichten in de wervelkolom. Chiropractische zorg maakt geen gebruik van medicijnen of operaties en is daardoor een enorm veilige manier van gezondheidszorg.

Dagelijks worden er wereldwijd meer dan 1 miljoen chiropractische correcties uitgevoerd. Om zwangere vrouwen te helpen, zullen chiropractors speciale behandeltafels of kussens gebruiken om ruimte voor hun groeiende buik te creëren. Daarnaast zal de chiropractor technieken gebruiken die zo weinig mogelijk druk op de buik uitoefenen. Hierdoor zijn complicaties zijn uiterst zeldzaam en wordt chiropractische zorg voor zwangere vrouwen als veilig beschouwd.

Hoe kan chiropractische zorg helpen tijdens de zwangerschap?

Er zijn veel hormonale en fysieke veranderingen die je tijdens je zwangerschap zult ervaren. Sommige hiervan hebben invloed op je houding. Naarmate je baby zwaarder wordt, verschuift je zwaartepunt naar voren en past je houding zich aan.

Deze fysieke veranderingen tijdens uw zwangerschap kunnen leiden tot een verkeerd uitgelijnde wervelkolom of gewrichten. Ook kan een verkeerde stand van de wervelkolom die al voor de zwangerschap opgelopen is, door de verandering in zwaartepunt in combinatie met het afgeven van het hormoon relaxin ervoor zorgen dat een oude blessure tijdens de zwangerschap tot uiting komt.

Bezoeken aan een chiropractor tijdens uw zwangerschap kunnen deze problemen verhelpen. Uit een gezamenlijk chiropractisch en medisch onderzoek bleek dat 75 procent van de zwangere chiropractische zorgpatiënten pijnverlichting meldde (Shaw G. When to adjust: chiropractic and pregnancy. J Am Chiropr Assoc. 2003;40(11):8–16). Bovendien dragen de correcties die bij aan het herstellen en optimaliseren van de stand en functie van jouw bekken en wervelkolom te in plaats van je alleen maar beter laten voelen.

Is chiropractische zorg gunstig voor je aanstaande baby?

Een bekken dat niet goed staat of functioneert, kan de hoeveelheid beschikbare ruimte voor uw zich ontwikkelende baby beperken. Wanneer een externe kracht de normale bewegingen van uw opgroeiende baby belemmert, staat dit bekend als intra-uteriene constraint. Dit kan tot geboorteafwijkingen zoals een plat hoofdje of een voorkeurshouding leiden.

Een andere complicatie die een verkeerd abnormale stand van het bekken kan opleveren, heeft betrekking op de bevalling. Wanneer het bekken niet goed is uitgelijnd, kan dit het voor uw baby moeilijk maken om in de beste positie te komen om geboren te worden, namelijk met het gezichtje naar achteren gericht en met het hoofdje naar beneden.

In sommige gevallen kan dit van invloed zijn op het vermogen van een vrouw om een ​​natuurlijke en niet-invasieve bevalling te krijgen. Een goede stand van het bekken betekent ook dat uw baby een kleinere kans heeft om in stuitligging of posterieure positie te komen. Wanneer uw baby zich in een niet-optimale bevallingspositie bevindt, kan dit leiden tot een langere, gecompliceerde bevalling.

Ander bewijs wijst op goede resultaten voor en tijdens de bevalling voor vrouwen die tijdens hun zwangerschap chiropractische zorg hebben gekregen. Het kan zelfs helpen om de tijd dat je aan het bevallen bent te verminderen.

Daarnaast kan chiropractische zorg tijdens de zwangerschap de volgende voordelen bieden:

  • Je helpen een gezondere, comfortabelere zwangerschap te behouden
  • Verlichting van pijn in de rug, nek, heupen en gewrichten
  • Je helpen de symptomen van misselijkheid onder controle te houden

Samengevat:

Chiropractische zorg is meestal een veilige, effectieve praktijk tijdens de zwangerschap. Niet alleen kan routinematige chiropractische zorg helpen bij het beheersen van pijn in uw rug, heupen en gewrichten, het kan ook het bekkenevenwicht tot stand brengen. Dat kan je baby tijdens je zwangerschap zoveel mogelijk ruimte geven. Dit kan leiden tot een snellere, gemakkelijkere bevalling en blessures bij moeder en kind voorkomen.