Hoe chiropractische zorg bij draagt aan het verminderen van problemen tijdens de zwangerschap en de geboorte.

Zwangerschap is een prachtige fase in het leven van een vrouw, maar het kan ook behoorlijk zwaar zijn. Rug- en bekkenklachten zijn veelvoorkomende problemen tijdens de zwangerschap. Gelukkig kan chiropractie helpen bij het verlichten van deze klachten en het verbeteren van de algehele gezondheid van zwangere vrouwen.

Chiropractie is een vorm van alternatieve gezondheidszorg die zich richt op de behandeling van problemen gerelateerd aan de wervelkolom en het zenuwstelsel, waaronder rug-, nek en bekkenklachten. Het is een veilige en effectieve behandeling voor zwangere vrouwen, omdat het niet-invasief is en geen medicatie gebruikt.

Tijdens de zwangerschap kunnen hormonale veranderingen en extra gewicht leiden tot spanning en stress op de rug- en bekkengebieden. Deze spanning kan leiden tot pijn, stijfheid en beperkte mobiliteit. Veel zwangere vrouwen komen dan ook naar de chiropractor op zoek naar hulp bij bekkenklachten, lage en bovenrug- klachten, nekklachten of hoofdpijn.

Chiropractoren zijn opgeleid om de wervelkolom en het bekken te corrigeren door de stand en mobiliteit te verbeteren, waardoor de lokale gewrichten en spieren, maar ook het gehele zenuwstelsel beter kan gaan functioneren.

Een ander voordeel van chiropractie voor zwangere vrouwen is het verbeteren van de algehele gezondheid. Tijdens de zwangerschap kan het lichaam van een vrouw veel stress ervaren, wat kan leiden tot een verminderde immuniteit en een verhoogd risico op ziekte. Chiropractie kan helpen bij het verminderen van stress en het verbeteren van de immuniteit, wat kan leiden tot een betere algehele gezondheid.

Bovendien kan chiropractie ook helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit van zwangere vrouwen. Rug- en bekkenpijn kunnen leiden tot slapeloosheid en andere slaapproblemen. Chiropractoren kunnen de spanning in de rug en het bekken verminderen, wat kan leiden tot een betere slaapkwaliteit en meer rust.

Ten slotte kan chiropractie ook bijdragen aan een veiligere bevalling. Onderzoek heeft aangetoond dat vrouwen die chiropractische zorg ontvangen tijdens de zwangerschap minder vaak een keizersnede nodig hebben en minder complicaties hebben tijdens de bevalling. Dit kan te wijten zijn aan het feit dat chiropractie kan helpen bij het optimaliseren van de bekkenuitlijning en de foetale ligging.

Het is belangrijk op te merken dat chiropractie veilig is voor zwangere vrouwen, maar het is altijd belangrijk om een ​​gekwalificeerde chiropractor te raadplegen die ervaring heeft in het behandelen van zwangere vrouwen. Een ervaren chiropractor zal specifieke technieken gebruiken die veilig zijn voor de zwangerschap en het ongeboren kind.

In conclusie, rug- en bekkenklachten zijn veelvoorkomende problemen tijdens de zwangerschap, maar chiropractie kan helpen bij het verlichten van deze klachten en het verbeteren van de algehele gezondheid van zwangere vrouwen. Chiropractoren zijn opgeleid om de wervelkolom en het bekken te manipuleren om de mobiliteit te verbeteren en de spanning te verlichten. Dit kan leiden tot verlichting van pijn en een verbetering van de mobiliteit. Bovendien kan chiropractie bijdragen aan een veiligere bevalling en een betere slaapkwaliteit. Het is echter altijd belangrijk om een ​​gekwalificeerde chiropractor te raadplegen die ervaring heeft in het behandelen van zwangere vrouwen en specifieke technieken gebruikt die veilig zijn voor de zwangerschap en het ongeboren kind.

Wil je graag weten welke stappen je kan ondernemen om tijdens je zwangerschap je rug zo goed mogelijk in vorm te houden? Klik dan hier voor een gratis download van ons ebook met 6 toptips om op een natuurlijke manier rug en bekken klachten tijdens je zwangerschap op te lossen en te helpen voorkomen.

Geïnteresseerd naar aanleiding van dit artikel?

Wil je naar aanleiding van dit artikel er achter komen of chiropractie jou kan helpen? Klik dan op deze link om je op te geven voor een kennismakingsgesprek met de chiropractor om er achter te komen of chiropractie bij je past. Dit is uiteraard geheel vrijblijvend! Wil je gelijk al beginnen met een volledige intake, dan kan je contact met ons opnemen via 055-3561442 en eventueel een bericht achter laten als je de assistente niet direct te spreken krijgt.

Referenties:

  1. George JW, Skaggs CD, Thompson PA, et al. A randomized controlled trial comparing a multimodal intervention and standard obstetrics care for low back and pelvic pain in pregnancy. Am J Obstet Gynecol. 2013;208(4):295.e1-295.e7. doi:10.1016/j.ajog.2012.10.869
  2. Borggren CL. Pregnancy and chiropractic: a narrative review of the literature. J Chiropr Med. 2007;6(2):70-74. doi:10.1016/j.jcme.2007.03.004
  3. Lisi AJ. Chiropractic spinal manipulation for low back pain of pregnancy: a retrospective case series. J Midwifery Womens Health. 2006;51(1):e7-10. doi:10.1016/j.jmwh.2005.08.003
  4. Alcantara J, Ohm J, Kunz D. The safety and effectiveness of chiropractic care during pregnancy: a systematic review of the literature. J Matern Fetal Neonatal Med. 2012;25(11):2265-2270. doi:10.3109/14767058.2012.710131