Hoe fitter je bent, hoe kleiner de kans op complicaties door COVID-19

Hoewel door velen het vaccin als de oplossing van de overbelasting van de ziekenhuizen wordt gezien, zijn er ook natuurlijke keuzes te zijn die de kans lijken te verkleinen dat men ernstige gevolgen ondervindt als u het virus alsnog oploopt.

Een recent onderzoek laat zien dat volwassenen die hoog scoren op een inspanningstest, minder snel in het ziekenhuis worden opgenomen vanwege COVID-19 in vergelijking met patiënten die lager scoren.

Patiënten, die de test voltooiden tussen 1 januari 2016 en 29 februari 2020, werden getest op SARS-CoV-2 tussen 29 februari 2020 en 30 mei 2020. Onder de patiënten die positief testten, was de maximale inspanningscapaciteit (peak MET’s) significant hoger bij patiënten die niet in het ziekenhuis waren opgenomen in vergelijking met patiënten die wel in het ziekenhuis waren opgenomen.

De conclusie van de onderzoekers, gepubliceerd samen met hun bevindingen in Mayo Clinic Proceedings, maakt de waarde van deze studieresultaten duidelijk: “Maximale inspanningscapaciteit is omgekeerd evenredig gerelateerd aan de kans op ziekenhuisopname ten gevolge van COVID-19. Deze gegevens ondersteunen verder het belangrijke verband tussen cardiorespiratoire fitheid en gezondheidsresultaten. ”

Wil je meer tips om er achter te komen hoe je op een natuurlijke manier de beste kansen hebt om corona te verslaan, lees dan eens dit artikel.