In april vorig jaar werd bekend dat Hydroxychloroquine (HCQ) een mogelijke behandelmethode is tegen Covid-19. Met name in combinatie met selenium, zink en vitamine C (volgens het Zelenko protocol) blijkt HCQ een uiterst effectief middel om ernstige progressie van een besmetting van het corona virus (en andere virale aandoeningen) tegen te gaan. Het is belangrijk te onthouden dat HCQ niet het actieve medicijn tegen covid-19 is, maar dat dit zink in staat stelt om de cel binnen te dringen waardoor deze de reproductie van het virus tegen gaat.

Ik ben me ervan bewust dat er onderzoeken zijn waarbij HCQ in een negatief daglicht is komen te staan, maar vaak zijn deze onderzoeken gedaan zonder selenium en zink of in een te hoge (giftige) dosis waardoor de resultaten niet positief waren. Op de website hcqmeta.com kan je zien dat HCQ bij vroegtijdige behandeling (in de juiste doseringen in combinatie met selenium en zink) bijdraagt aan een reductie van progressie van mild naar ernstig van meer dan 65% en een reductie in sterfte van meer dan 70%.

In Nederland heeft huisarts Rob Elens sinds vorig jaar hard gemaakt voor het gebruik van HCQ als behandeling voor covid-19, daarom heeft hij ook de website zelfzorg covid 19 gelanceerd. Hydroxychloroquine is in Nederland alleen op recept verkrijgbaar, terwijl het in landen rond de evenaar, waar malaria voorkomt bij de drogist op iedere straathoek te verkrijgen is. Helaas heeft het RIVM bepaald dat hydroxychloroquine niet gebruikt mag worden in de behandeling van covid-19 en staat er zelfs een hoge geldboete op het voorschrijven van dit middel, ondanks haar jarenlange gebruik tegen malaria en het daarbij behorende aangetoonde veiligheid.

Omdat in Nederland Hydroxychloroquine niet verkrijgbaar is voor de behandeling van covid-19, zullen we dus moeten zoeken naar alternatieven. Kinine is een broertje van hydroxychloroquine, met vergelijkbare eigenschappen en is te vinden in onder andere tonic. Kinine werd in het verleden gebruikt ter bestrijding van malaria en zat onder andere in het jezuïtenpoeder) Kinine is vrij makkelijk te maken op de volgende manier:

  1. Neem de schil van 2 tot 3 (biologische) grapefruits (citroen kan ook maar is minder sterk).
  2. Doe de schillen in een pannetje en doe er water bij die 8 cm boven de grapefruitschillen uit steekt.
  3. Dek de pan af met een deksel en breng het geheel aan de kook, laat het geheel daarna nog voor 2 uur door sudderen.
  4. Laat het geheel afkoelen.
  5. Vermeng het kooksel met (biologische) honing (uit jouw woon omgeving) om het op smaak te brengen, aangezien het anders erg bitter smaakt.
  6. Neem om de 2-3 uur een eetlepel van het geheel totdat je beter bent.
  7. Uiteraard werkt het het beste om dit te combineren met dagelijkse inname van selenium (adh= 70 microgram voor volwassenen) en zink (adh= 7-9 milligram per dag voor volwassenen).

Aangezien het vaccin momenteel ontworpen is voor een specifiek spike-eiwit, zal dit zijn werking verliezen zodra het spike- eiwit zich teveel aan past, dan zal er ook gekeken moeten worden naar goede alternatieven om de druk op de zorg te ontlasten.

Daarnaast kan dit een effectief alternatief zijn voor mensen die ervoor kiezen zich niet te laten vaccineren om, wanneer men toch ziek wordt, eventuele progressie naar ernstige ziekte te helpen voorkomen.

Uiteraard is gebruik van dit middel volledig op eigen verantwoordelijkheid. Heeft u vragen op de toepassing hiervan, neem dan aub contact op met uw arts of zorgverlener.

Voor andere alternatieven verwijzen we u graag door naar de pagina zelfzorgcovid19.nl .