Hoe mensen met astma beter ademen door chiropractie

Hoe mensen met astma beter ademen door chiropractie

Astma is een chronische longziekte die in de laatste 20 jaar meer mensen heeft getroffen dan ooit tevoren. Sommige artsen schrijven deze toename toe aan luchtvervuiling, veranderingen in eetgewoonten en onvoldoende ventilatie in huizen.

Volgens de Mayo Clinic kunnen de symptomen variëren per persoon tussen mild en ernstig. Kortademigheid en benauwdheid die gepaard gaan met een piepend geluid bij het uitademen zijn de meest voorkomende symptomen die bij astma optreden. De gangbare behandeling is het gebruik van een inhalator.

Doordat miljoenen astmapatiënten verlichting zoeken komen er steeds meer nieuwe behandelmethoden bij als aanvulling op de alledaagse remedies. Één van de alternatieven die positieve resultaten heeft laten zien is chiropractie

Een persoon met astma kan veel voordeel ondervinden van chiropractie. De vier grootste voordelen voor astmapatiënten zijn de volgende:

De frequentie van de aanvallen reduceren

Met de tijd kunnen correcties van de wervelkolom er voor zorgen dat het aantal astma-aanvallen van de patiënt afneemt. Wanneer de wervelkolom optimaal staat en functioneert, kan de energie optimaal door de zenuwen naar alle organen stromen. Wervelsubluxaties (blokkades) in de nek of boven rug kunnen ervoor zorgen dat zenuwen naar de longen bekneld raken en hun werk niet meer goed doen, met onder andere astma tot gevolg.

Chiropractoren zijn in staat de stand en functie van de wervelkolom te corrigeren zodat de zenuwaansturing en daardoor de longen, beter gaan functioneren. In veel gevallen helpt dit om de longfunctie te verbeteren en de frequentie van de astma-aanvallen te verminderen.

Luchtstroom stimuleren

Dat de longen belangrijk zijn bij het ademhalen is duidelijk, maar ook de luchtwegen, ribben en het middenrif spelen een belangrijke rol. Alle drie kunnen gehinderd worden door een afwijking in de wervelkolom

Wanneer een chiropractor de wervelkolom corrigeert kunnen de luchtwegen, ribben en het middenrif beter bewegen, dit zorgt voor betere luchttoevoer, waardoor chiropractische zorg, bij mensen met astma, kan helpen het lijden te verlichten.

Het immuunsysteem een boost geven

Een significant aantal astma-aanvallen wordt veroorzaakt en verergerd door een slecht immuunsysteem. Chiropractische zorg helpt de effectiviteit van het immuunsysteem te bevorderen

Bekijk het zo: Het autonoom zenuwstelsel (gedeelte wat onbewust plaatsvindende functies reguleert) staat in verbinding met het immuunsysteem _door het endocriene systeem(hormoonstelsel). Dat betekent dus dat wanneer er problemen ontstaan in de wervelkolom dit een nadelig effect kan hebben op je immuunsysteem.

Voor iemand die chronisch last heeft van astma kan dit resulteren in een astma -aanval. Een chiropractor die in staat is de wervelkolom te corrigeren kan zorgen voor een positief domino-effect. Het zenuwstelsel verbetert, het immuunsysteem verbetert en de astma aanvallen verminderen

In combinatie met traditionele astmamedicatie

Mensen met astma gebruiken gewoonlijk inhalatoren en steroïden om de symptomen onder controle te houden. Chiropractie helpt bij deze behandeling om het aantal aanvallen te verminderen en de hevigheid te onderdrukken.

Een studie van het Michigan Chiropractic Council laat zien dat astmacliënten die een maand lang chiropractie behandelingen hadden ondergaan 70% minder medicatie nodig hadden.

Cliënten die regelmatig een chiropractor bezoeken zijn soms in staat de symptomen van astma op een natuurlijke manier onder controle houden en de afhankelijkheid van medicatie verminderen. Naast de chiropractische correcties kan ook het aanpassen van het voedingspatroon (vermijden van melkproducten en gluten, en het verbeteren van het omega-3 en vitamine D niveau), het opsporen en vermijden van allergenen bijdragen aan het verminderen van de frequentie en hevigheid van astma aanvallen.

Astmacliënten hebben gelukkig verschillende zorg opties. Voor mensen die niet reageren op de traditionele medicatie, of mensen die de dosering willen verminderen, kunnen natuurlijke keuzes, zoals chiropractie, een gezond alternatief zijn.

Het advies is wel om met zowel je arts als je chiropractor je symptomen te bespreken. Door goede samenwerking kun je zorgen voor een gezonder leven, misschien zelfs zonder het gebruik van medicijnen. Informeer eens naar de mogelijkheden

Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd door Blogging Chiros LLC voor zijn Doctor Chiropractor leden en mag op geen enkele manier worden gekopieerd of gedupliceerd, ook niet door afdrukken of op elektronische wijze, niet tegen betaling maar ook niet gratis, zonder de voorafgaandelijke schriftelijke toelating van Blogging Chiros, LLC.