Kun je niet van die rugklachten afkomen? Wordt je voortdurend geplaagd door hoofdpijn? Je bent niet de enige! Chronische rugpijn en hoofdpijn behoren wereldwijd tot de meest voorkomende en ingrijpende aandoeningen. Het probleem is dat wanneer men een van deze aandoeningen heeft, de kans groot is dat u ze beide ontwikkelt. Maar hier is het goede nieuws: de mogelijke reden waarom deze twee aandoeningen mogelijk met elkaar verband houden, wijst op één oplossing: chiropractische zorg.

Volgens onderzoek gepubliceerd in de Journal of Headache and Pain, hebben mensen met aanhoudende rugpijn of hoofdpijn ongeveer twee keer zoveel kans om last te krijgen van beide klachten. Hun bevindingen zijn gebaseerd op een literatuuronderzoek met in totaal meer dan 450.000 patiënten met rugklachten en hoofdpijn. In totaal vonden de onderzoekers 14 onderzoeken die een verband rapporteerden tussen “primaire hoofdpijnstoornissen en aanhoudende lage rugklachten”.

Hoewel de auteurs van het onderzoek de oorzaak van het verband tussen deze twee veelvoorkomende, slopende aandoeningen niet beschrijven, suggereert overvloedig eerder bewijs dat musculoskeletale dysfunctie, met name met betrekking tot de wervelkolom en de daaruit vertakkende zenuwen, een potentiële factor is bij zowel hoofdpijn als rugpijn.

Dat maakt chiropractische zorg een geweldige optie wanneer u een van beide aandoeningen ervaart – of beide. Aangezien een chiropractor bij zowel rugpijn als hoofdpijn kan helpen, is de kans groot dat als u er maar één aan lijdt, chiropractische zorg de andere kan helpen voorkomen. Dat is twee voor de prijs van één met chiropractie!