Iliopsoas stretch links

Deze oefening helpt bij het oprekken van de iliopsoas spier aan de linker kant (dit betekent meestal dat je aan de linker kant lies, heup, rug of bil klachten ervaart).

Plaats je rechterbeen voor je uit in een lunge-houding en plaats je rechter knie op de vloer. Strek nu linker arm omhoog en breng je heupen naar voren, dit zou een rekkend gevoel moeten geven in zowel je linker bovenbeen als de lies. Soms krijg je een extra stretch door je linker been vanaf je heup naar binnen of naar buiten te draaien.

Houdt deze oefening 30-40 seconden vast; doe deze oefening 3-4 maal daags overdag.

Iliopsoas stretch rechts

Deze oefening helpt bij het oprekken van de iliopsoas spier aan de rechter kant (dit betekent meestal dat je aan de rechter kant lies, heup, rug of bil klachten ervaart).

Plaats je linker been voor je uit in een lunge-houding en plaats je rechter knie op de vloer. Strek nu je rechter arm uit omhoog en breng je heupen naar voren, dit zou een rekkend gevoel moeten geven in zowel je rechter bovenbeen als de lies. Soms krijg je een extra stretch door je rechter been vanaf je heup naar binnen of naar buiten te draaien.

Houdt deze oefening 30-40 seconden vast; doe deze oefening 3-4 maal daags overdag.

Iliopsoas release links

Deze oefening helpt bij het ontspannen van de iliopsoas spier aan de linker kant (dit betekent meestal dat je aan de linker kant lies, heup, rug of bil klachten ervaart).

Ga op de vloer of op bed plat op je rug liggen, zoek eerst de voorkant van je bekken bot aan de linker kant; probeer nu te zoeken naar een gevoelig punt aan de binnenkant van het bekken bot, versterk het contact met de rechter hand, zodra je de gevoelige vezels gevonden hebt, buig nu langzaam je been, terwijl je voet over de grond schuift en strek je been weer op dezelfde manier uit.

Herhaal zo vaak totdat het contactpunt niet meer gevoelig is (meestal zo’n 10 tot 20 maal); doe deze oefening ’s morgens en ’s avonds.

Iliopsoas release rechts

Deze oefening helpt bij het ontspannen van de iliopsoas spier aan de rechter kant (dit betekent meestal dat je aan de rechter kant lies, heup, rug of bil klachten ervaart).

Ga op de vloer of op bed plat op je rug liggen, zoek eerst de voorkant van je bekken bot aan de rechter kant; probeer nu te zoeken naar een gevoelig punt aan de binnenkant van het bekken bot, versterk het contact met de linker hand, zodra je de gevoelige vezels gevonden hebt, buig nu langzaam je been, terwijl je voet over de grond schuift en strek je been weer op dezelfde manier uit.

Herhaal zo vaak totdat het contactpunt niet meer gevoelig is (meestal zo’n 10 tot 20 maal); doe deze oefening ’s morgens en ’s avonds.