Waarom de juiste uitvoering belangrijk is bij goede voornemens.

Het nieuwe jaar is weer begonnen – maar heb je weer dezelfde goede voornemens gemaakt als vorig jaar? Zijn deze goede voornemens voorbestemd om te mislukken?

Te veel mensen beginnen het jaar met een optimistische reeks goede voornemens voor dat jaar en eindigen januari met niets anders dan een lijst met goede voornemens voor volgend jaar -het zijn dromen geworden die niet uit zijn gekomen.

Laten we dat nu veranderen door ervoor te zorgen dat jouw voornemens voor 2022 haalbaar zijn. Hier zijn enkele van de grote do’s en don’t-s die je doelen dit jaar kunnen maken of breken.

  1. Kleine stappen:

Te veel goede voornemens zijn onhaalbaar omdat ze niet specifiek genoeg zijn. “Afvallen” of “Stoppen met roken” zijn niet specifiek genoeg. “Verlies dit jaar 10 kilo” is niet veel beter omdat het ontmoedigend is.

Verdeel je voornemens in mini-doelen voor elke maand of elk kwartaal van het jaar, zoals: “5 kilo afvallen tegen 1 februari” is nog steeds een geweldig doel, maar klinkt dat niet minder beangstigend – en meer bereikbaar? Zodra je het eerste doel hebt bereikt, stel je een ander doel in voor de volgende maand. Voor je het weet, heb je een patroon van succes vastgesteld dat je door 2022 zal brengen.

  1. Besluit om het samen te doen:

Wie heeft ooit gezegd dat goede voornemens een eenzame uitdaging moeten zijn? Als je doelen stelt waar het gaat om “jij tegen de wereld” heb je een grote kans dat dit op een mislukking uitloopt. Rekruteer een vriend of geliefde die vergelijkbare doelen heeft voor het nieuwe jaar; je houdt ze verantwoordelijk voor hun lijst en zij houden jou verantwoordelijk voor de jouwe. Je zult meer kans hebben om je doelen te voltooien en te voorkomen dat je op 1 januari het volgende jaar opnieuw moet beginnen.

  1. Wat is jouw belangrijkste doel?

Hoewel het enorm kan helpen om samen met een ‘partner in crime’ je doelen te bereiken, zijn het de doelen zelf die het aller belangrijkst zijn!! Heb je genoeg tijd genomen om op te schrijven wat echt belangrijk voor je is? Als je niet de tijd hebt genomen om echt na te denken voordat je je lijst samenstelt, is het nog niet te laat. Niemand zegt dat je op 1 januari moet beginnen. (Eigenlijk moet je nooit belangrijke keuzes uitstellen, maar ze op het moment dat je het meest gemotiveerd bent hiermee beginnen) Het gaat er vooral om, om het goed te doen. Dat betekent dat je goede voornemens de belangrijkste aspecten van je gezondheid en welzijn verbeteren. Bijvoorbeeld, met behulp van het voorbeeld van gewichtsverlies (wat misschien wel de meest voorkomende oplossing is die er is), zou afvallen dit jaar misschien niet nummer 1 moeten zijn, maar bijvoorbeeld gezonder eten, meer sporten, op tijd naar bed gaan of stoppen met roken. Misschien, als je er echt over nadenkt, is er een ander doel is die belangrijker is voor jou. Zoek uit wat je echt wilt voor 2022… en ga door tot over de finishlijn!

Het belangrijke met goede voornemens is te kunnen herkennen waar ze fout kunnen gaan – en ze aan te passen voordat er weer een veelbelovend jaar van levensstijlverbeteringen in het water valt. Vergeet niet dat de beste goede voornemens vaak de goede voornemens zijn die niet op de lijst van vorig jaar stonden; of het jaar daarvoor.

Gewapend met zinvolle, beheersbare doelen om te bereiken, ben je klaar om van 2022 een geweldig jaar te maken!