Waarom een goede fysieke conditie belangrijk is voor kinderen en tieners.

We weten allemaal dat bewegen gezond is voor hart en bloedvaten, longen, spieropbouw, emotionele gesteldheid en voor je algehele conditie, dit geldt voor jong en oud, nieuw onderzoek laat zien dat een goede fysieke conditie ook andere positieve voordelen heeft.

In dit onderzoek, dat was opgezet om de mogelijke correlatie tussen fysieke conditie en cognitieve functioneren bij kleuters(4-6 jaar) te beoordelen, presteerden de kinderen die verder liepen dan kinderen van vergelijkbare leeftijd op een getimede test (fysieke conditie in te schatten) ook beter op cognitieve tests . Deze onderzoeksresultaten verschenen in het Journal of Clinical Medicine.

Kinderen voltooiden een zes minuten durende looptest om de fysieke conditie te beoordelen en kregen verschillende tests om de cognitieve functie te beoordelen.

Een professor aan de Universiteit van Illinois in Urbana-Champaign, vatte de onderzoeksresultaten van het onderzoeksteam samen in een persbericht van de school: “Kleuters met een betere fysieke conditie hadden hogere scores op alle testen die hun leer en cognitieve vaardigheden lieten onderzochten.”

Het is dus vanzelfsprekend een goed idee om je kind aan te sporen om lekker naar buiten te gaan. Dat geldt dus zowel op het fysieke en emotionele vlak en ook op hun leerprestaties.

Geïnteresseerd naar aanleiding van dit artikel?

Wil je naar aanleiding van dit artikel er achter komen of chiropractie jou kan helpen? Klik dan op deze link om je op te geven voor een kennismakingsgesprek met de chiropractor om er achter te komen of chiropractie bij je past. Dit is uiteraard geheel vrijblijvend! Wil je gelijk al beginnen met een volledige intake, dan kan je contact met ons opnemen via 055-3561442 en eventueel een bericht achter laten als je de assistente niet direct te spreken krijgt.