Waarom Kinderen niet horen te lijden

Of het nu gaat om bijvoorbeeld migraine klachten, hoofdpijn, nek-, schouder-, of armklachten, bovenrug- of lage rug klachten, pijnstillers horen geen onderdeel te zijn van je levensstijl; dit geldt natuurlijk zeker bij kinderen.

De Amerikaanse Academy van Neurologie en de Amerikaanse Orthopedische beroepsvereniging raden niet-farmacologische (zonder medicijnen) behandeling en preventieve benaderingen aan voor kinderen en tieners. Dit is goed nieuws voor zowel kinderen die aan fysieke klachten lijden als hun ouders, die vaak geen andere optie zien dan ze te zien lijden met waarbij alleen medicatie verlichting kan geven.

Volgens de American Academy of Neurology hebben de richtlijnen betrekking op ” behandelingen om de acute pijnklachten en andere symptomen of te verminderen en ook op behandelingen die de frequentie verminderen en de impact van de klachten op het functioneren op school, tijdens het sporten of thuis te verminderen en zo bijdragen aan een optimaal sociaal functioneren.”

Hoewel de richtlijnen aanbevelingen bevatten voor de farmacologische behandeling om pijn te verminderen, althans op de korte termijn, is een van de belangrijkste punten die worden gemaakt, dat levensstijl kan bijdragen aan bovenstaande fysieke klachten, zowel de ontwikkeling als de frequentie ervan.

Dat maakt het identificeren van factoren die verband houden met fysieke klachten, waaronder gebrek aan lichaamsbeweging, overgewicht / obesitas, overmatige inname van cafeïne, slechte slaapgewoonten en onvoldoende waterverbruik (uitdroging), van cruciaal belang bij zowel preventie als behandeling. Daarnaast kan chiropractische zorg ook waardevol zijn bij het voorkomen en verminderen van bovenstaande fysieke klachten.

De moraal van het verhaal is tweeledig:

1) Kinderen hoeven niet te lijden aan fysieke klachten wanneer aanpasbaar gedrag vaak een rol speelt.

2) Ze hoeven geen toevlucht te nemen tot medicatie wanneer niet-medicamenteuze levensstijlopties effectief kunnen zijn.

Ben je benieuwd of je kind baat zou hebben bij Chiropractische zorg, klik dan op deze link om hem of haar in te schrijven voor een back-to-school check-up.