Wat iedere chiropractie cliënt moet weten over lage rugpijn

Wat iedere chiropractie cliënt moet weten over lage rugpijn

Hoewel chiropractie voornamelijk is gewijd aan het vinden en corrigeren van wervelsubluxaties, (ook wel blokkades genoemd) bezoeken veel mensen de chiropractor voor het verlichten van pijn of andere gezondheidsproblemen. Een veel voorkomende klacht waarvoor men bij de chiropractor komt is aanhoudende lage rugpijn.

Volgens de American Chiropractic Association (ACA) heeft 80% van de bevolking op een bepaald moment in hun leven last van lage rugpijn. Alhoewel er dus heel veel mensen zijn die last hebben van lage rugpijn, kan het vinden van de precieze oorzaak een uitdaging zijn. Een chiropractor is een specialist en zeer goed opgeleid om de oorzaak op te sporen en aan te pakken, waardoor de klachten vanzelf verdwijnen.

Als je een chiropractor gaat bezoeken, hou dan het volgende in gedachten:

Voorkomen is beter dan genezen

Preventie is vaak de beste remedie tegen lage rugpijn. Wanneer een cliënt regelmatig een chiropractor bezoekt, kan die niet alleen helpen de lage rugpijn te verlichten, maar ook advies geven om de pijn in de toekomst te voorkomen. Door de juiste oefeningen te doen en ergonomische technieken te gebruiken kun je ervoor zorgen dat de pijn wegblijft. Goede resultaten worden behaald door simpelweg te luisteren naar de adviezen van de chiropractor.

Beschikbare behandelmethoden

Gelukkig zijn er vele manieren om lage rugpijn te behandelen. Gebaseerd op de diagnose die je chiropractor stelt zal hij of zij de behandelwijze toepassen waar je het meeste baat bij hebt. Deze behandelingen kunnen onder andere de volgende methodes bevatten:

  • Correcties van de wervelkolom, handmatig of met een instrument zoals de activator
  • Warme of koude kompressen
  • Decompressie van de wervelkolom door middel van een chiropractische correctie

Verlichting van pijn

Als je pijnmedicatie voorgeschreven hebt gekregen door de huisarts, is dit alleen maar een manier om de klacht te onderdrukken, het lost de oorzaak van je klachten echter niet op. Vaak is het zo dat je deze medicatie snel kunt afbouwen wanneer je onder chiropractische zorg komt. Doordat de wervelsubluxaties worden gecorrigeerd zal de druk op de zenuwen afnemen en irritatie afnemen. Dat alleen al maakt een bezoekje aan de chiropractor meer dan waard.

Herstel door oefeningen

Naarmate je vooruit gaat en je van pijnverlichting naar herstel van je wervelkolom gaat, zal de chiropractor je bepaalde oefeningen voorschrijven om je spieren te versterken. Dit zal de lage rug stabiliseren en beschermen. Deze oefeningen kan je gewoon thuis doen. Soms geven deze oefeningen spierpijn tijdens of na de oefeningen, dit is normaal aangezien je spieren moet wennen aan de verandering van de stand en functie van de wervelkolom. Ervaar je scherpe pijnklachten tijdens een oefening, laat dit dan zo snel mogelijk even aan je chiropractor weten, zodat deze je programma waar nodig kan aanpassen. Wanneer je wervelkolom stabieler wordt, blijft het belangrijk om regelmatig op bezoek te gaan bij je chiropractor voor een onderhoudsbeurt om de wervels te corrigeren, zodat je wervelkolom en zenuwstelsel optimaal blijven functioneren.

Voorkom operaties

Afhankelijk van je situatie, is het mogelijk dat door het bezoeken van een chiropractor, je operaties helpt voorkomen. In veel gevallen is een operatie helemaal onnodig, omdat de chiropractor het probleem helpt te corrigeren in plaats van het te maskeren door symptoombestrijding.

De sleutel is het goed opvolgen van de adviezen die je chiropractor je tijdens je rapportage en evaluatiemomenten aan je geeft. Deze adviezen zijn gebaseerd op de bevindingen van het onderzoek en de scans die tijdens je voorgaande bezoek zijn gemaakt. Het doel van deze adviezen is je te helpen zo snel mogelijk weer gezond te worden en te blijven!

Kortom, een chiropractor is niet alleen de ideale zorgprofessional om te bezoeken wanneer je fysieke klachten hebt, maar deze helpt je ook problemen en operaties in de toekomst te voorkomen. Chiropractoren zijn goed gekwalificeerd om klachten als lage rugpijn te verhelpen en behalen goede resultaten op een betaalbare, effectieve manier. Als je of iemand die je kent last heeft van lage rugpijn neem dan gerust contact met ons op. We zijn er om te helpen!

Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd door Blogging Chiros LLC voor zijn Doctor Chiropractor leden en mag op geen enkele manier worden gekopieerd of gedupliceerd, ook niet door afdrukken of op elektronische wijze, niet tegen betaling maar ook niet gratis, zonder de voorafgaandelijke schriftelijke toelating van Blogging Chiros, LLC.