total body scan

IDXA Total Body Scan bij Chiropractie4Life

Chiropractie4Life maakt gebruik van de IDXA total body Scan

Sinds maart 2016 maakt Chiropractie4Life gebruik van de IDXA total body scan. Dit om een beter beeld te krijgen van de stand en status van uw wervelkolom.

Deze scan maakt duidelijke afbeeldingen van de gehele wervelkolom om de status en stand van uw wervelkolom te kunnen analyseren. Hierdoor helpt de scan te bepalen of uw lichaam in de gewenste conditie en vorm is, of er geen afwijkingen of ernstige slijtage aanwezig is in de wervelkolom en of de stand van de wervelkolom (scoliose (zijwaartse slag) of een verminderde of vergrote kyphose of lordose (voorwaartse of achterwaartse kromming van de wervelkolom)) in orde is.

Wat is het voordeel voor onze cliënten?

De reden voor de aanschaf van deze iDXA total body scan is om onze cliënten nog betere zorg te kunnen bieden. Onze service wordt hierdoor vergroot naar onze cliënten toe, prognoses kunnen nog beter worden gesteld i.v.m. eventueel geconstateerde afwijkingen, en de veiligheid van de behandeling bij mensen met botontkalking wordt hiermee ook gewaarborgd.

Wat zijn de voordelen van de iDXA total body Scan?

Wetenschappelijk gezien is het de nieuwste, meest geavanceerde en gedetailleerde scan van dit moment.

  • De scan heeft een uitstekende beeldkwaliteit met een verwaarloosbare stralingsdosis en laat duidelijk veranderingen in de stand van de wervelkolom of slijtage zien.
  • Het is veilig en pijnloos met een snelle diagnose.
  • Het geeft een echte indicatie van wat de botdichtheid is.
  • Verwijzingen via de huisarts zijn niet nodig aangezien er gewerkt wordt met een röntgenprotocol.

 Is de iDXA scan verplicht?
Nee uiteraard niet, maar als u naar de tandarts gaat is het belangrijk dat deze een goed inzicht heeft over de status van uw gebit. Hetzelfde geldt voor uw chiropractor en de status van uw wervelkolom.

Voor wie is de iDXA scan geschikt?
Alhoewel de stralingsdose uiterst laag is (voor de 2 scans tezamen evenveel als een enkeltje Amsterdam Zuid-Spanje per vliegtuig), raden wij deze scan af bij kinderen onder de 18 jaar en zwangere vrouwen.

Hoe gaat het onderzoek in zijn werk in onze praktijk?

De scan zal plaatsvinden terwijl u uw ondergoed en eventuele dunne sportkleding kan aanhouden. Let wel op dat er geen metaal in uw kleding zit en u uw sieraden afdoet. Wat gemakkelijk zittende sportkleding meebrengen is vaak het handigst (voor vrouwen wordt een BH zonder beugels aangeraden)! Na het nemen van de scan zal een vervolgafspraak gepland worden zodat de chiropractor de beelden kan bestuderen en de bevindingen van de iDXA scan met u kan bespreken. Eventuele nazorg en preventie in de vorm van adviezen kunnen worden gegeven. Het rapport met uitslag kunt u daarna meenemen. Indien nodig en gewenst nemen wij contact op met uw behandelende huisarts/specialist

Hoe lang duurt een scan?
Ongeveer 20 minuten en wordt alvast ingepland als onderdeel van uw intake. Wanneer de chiropractor, het aan de hand van bepaalde criteria, het nodig acht om de scan te moeten maken kan dan gelijk doorgegaan worden met het maken van de scan.

Wat zijn de kosten voor het maken van een IDXA scan?
De kosten voor het maken van de scan zijn € 90,- de uitslag wordt één-op-één met u besproken tijdens uw eerstvolgende consult (€ 60,-).